Баладата “Отиде си лятото” спечели първо място в “Бургас и морето”

В Бургас се проведе  34-то издание на песенния конкурс “Бургас и морето”.  16-годишният Радко Петков победи с песента “Отиде си лятото” по музика и аранжимент на Димитър Гетов и текст на Живко Колев. Той трогна журито в  състав: дует “Ритон”, Хайгашод Агасян, Светослав Лобошки, Веселин Пренеров и Светослав Михайлов. Радко Петков е от Троян и въпреки своите 16 години, вече има няколко успешни участия в редица музикални формати като “Големите надежди” и българската “Детска Евровизия”. Наградата му връчи обичаната певица Тони Димитрова.

Второто място журито присъди на “Нищо не е същото” на бургазлията Димитър Атанасов /музика и аранжимент, текст: Йоана Мирчева/, изпълнена от Димитър Атанасов и Христо Младенов.

Трета позиция  зае песента “Само ти” на екипа Алекс Нушев, Петър Алексиев /музика и аранжимент/ и текстописец Йоана Мирчева, изпята от друг бургазлия – Владо Димов.

Наградата на публиката отиде за мелодичната лятна “Морска история”, изпълнена от бургаско-пернишкия дует Стефан Илчев – Денислав Новев. Нейни автори са Милен Македонски и Явор Кирин.

Водещите тази година в конкурса за нова песен „Бургас и морето” бяха актьорите Катето Евро и синът й Александър Кадиев. По средата на конкурса на сцената излезе и Георги Мамалев, който представи на зрителите Рени Ковачева /изп. Катето Евро/, вокалистка на незабравимия “Оркестър без име” и песента “Che Sara”. Овациите на зрителите в препълнения и обновен Летен театър грабна и любимият на всички дует “Ритон”, които освен част от журито, изнесоха специален рецитал със своите хитове в ритъма на латино музиката.