БДЖ пуска билети за празниците

От днес БДЖ въвежда предварителна продажба на билети и резервации за седящи места за всички категории бързи влакове за Великденските празници, съобщиха от холдинга.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да го удължава, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди. Така гражданите ще могат да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване. Предварителната продажба на билети, която железопътният превозвач стартира, ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната за периода от 22 април до 7 май.

Клиентите на БДЖ могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси в железопътните гари и бюра в страната.

Телефоните за връзка с гишетата “Информация” и билетните каси в гарите и бюрата са посочени на интернет страницата на железопътния превозвач (www.bdz.bg). За празничните дни по повод Великден, “Холдинг БДЖ” ЕАД предвижда да осигури допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.