БДЖ с допълнителни мерки за сигурност по време на великденските празници

„Български държавни железници“ (БДЖ) предприема допълните мерки за сигурност във влаковете във връзка с великденските празници и очакваното повишаване на потока от пътници, съобщи националният железопътен превозвач.

От дружеството увериха, че пътниците трябва да бъдат спокойни за сигурността си, тъй като БДЖ полага всички усилия да я гарантира, работейки в тясно сътрудничество с органите на реда.

Дружеството предоставя периодично на МВР списък с т. нар. рискови влакове, които обикновено са вечерните и нощните, но решение на вътрешното министерство е в кои от тях да осигури двойка патрулиращи полицаи, спрямо ресурса, с който разполага.

От БДЖ съветват пътниците при забелязана нередност веднага да сигнализират на длъжностните лица – кондуктор и началник-влак, които са инструктирани как да реагират в определена ситуация. Ако във влака има патрулиращи полицаи, те също трябва да бъдат уведомени. При липсата на представители на реда, полицейски патрул ще бъде извикан на най-близката следваща гара

БДЖ информира още, че ще осигури над 12 700 допълнителни места за предстоящите почивни дни по повод Великден, цитира Кросс. За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на влакове, които пътуват по основните направления в страната.