Близнашки: Не става дума за празен чек, а за решаване на неотложни проблеми

“Не сме търсили извънредни правомощия. Може само да се съжалява, че не беше направена актуализацията на бюджета”. Това каза служебният премиер Георги Близнашки при приемането на властта.

“Не става дума за празен чек, а за решаване на неотложни проблеми, които понякога идват като гръм от ясно небе”, аргументира се той.

Независимо от ограничените финансови ресурси, с които разполага правителството, Близнашки обеща, че служебният кабинет ще откликне на пострадалите след наводненията. Той призова всички да се включат в кампанията за набиране на средства за бедстващите райони.

„Няма съмнение, че основната ни задача е организирането и произвеждането на честни избори. Такива избори, чиито резултати не се оспорват от никого. Ще направим всичко възможно изборите да бъдат произведени с активното участие на гражданското общество”, обеща Близнашки.

Според него е за добро това, че през последната година българското общество изживяло драматични сътресения. Служебният премиер благодари за премахнахте заграждения пред НС – “това беше нашата първа задача, но вие ни изпреварихте”, каза той.

“Ще се придържаме към разбирането, че служебното правителство трябва да осигури добра администрация, няма да прибягваме до чистки или реваншизъм”, категоричен е Георги Близнашки./КРОСС/