Блъснати пешеходци, единият загинал на място

На 15.12.т.г. около 09.51 ч. на кръстовището на бургаските улици «Стефан Стамболов» и «Струга», лек автомобил «Шкода Октавия», със сливенска регистрация, управляван от 18 -годишен младеж от Сливен / стаж – 2 месеца/, при извършване на ляв завой от изхода на УМБАЛ – Бургас в посока х-л «Космос», отнема предимството и блъска пресичащия по пешеходна пътека 42 -годишен бургазлия, който с контузия на десния лакът, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

На 16.12.т.г. около 19.20 ч. на пътя Средец – Елхово, т.а. «Волво» с прикачено към него полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 33- годишен мъж от руенското село Скалак, поради движение с несъобразена с конкретните условия на видимост и състоянието на пътя скорост  /в тъмната част на денонощието при неосветен пътен участък и мокра асфалтова настилка/ блъска неправомерно движещия се по пътното платно 67- годишен пешеходец от Средец, който загива на място. Работата по случая продължава.

На 17.12.т.г. около 06.46 ч. на кръстовището на бургаските улици «Стефан Стамболов» и «Дунав» лек автомобил «Дачия Логан», с бургаска регистрация, управляван от 71- годишен бургазлия при извършване на десен завой при зелен светофарен сигнал отнема предимството и блъска пресичащата по пешеходната пътека на зелен светофар 20- годишна бургазлийка, която със счупване на левия глезен, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас.