Бойко Борисов: Управлява ДПС, БСП не съществува

Това е краят на столетницата днес. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно предложението Делян Пеевски да оглави ДАНС, предаде КРОСС. „Толкова съм сащисан от това, което чух, че дори не мога да повярвам, че това предложиха”, каза той.

 

„БСП вече не съществува като партия”, заяви Борисов. Честитя на г-н Пеевски новия пост, каза той. „На БСП им честитя края на тази партия. Тя днес приключи. Днес България има една партия, която управлява, това е ДПС. БСП не съществува като партия вече”, каза още Борисов. При обявяването името на Делян Пеевски за кандидат за председател на ДАНС, групата на ГЕРБ демонстративно напусна пленарна зала. Премиерът Пламен Орешарски направи предложението депутатът от ДПС да бъде избран за председател на ДАНС. Съгласно промените в Закона за ДАНС, гласувани от 42-рото Народно събрание, председателят на ДАНС се избира вече от Народното събрание по предложение на министър-председателя. Цялото правителство беше създадено под този натиск, каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов относно предложението Делян Пеевски да оглави ДАНС.

 

„С това, което в момента се случва, ние вече прерязахме възможността да работим с евроатлантическите служби по начин, по който можем да работим, и да гарантираме сигурността не само на страната си, на региона, но и да бъдем евроатлантически партньори по важната трансгранична организирана престъпност”, каза Цветан Цветанов. На въпрос – какво смята за кандидатурата на Пеевски, Цветанов каза: “Това е абсолютен пълен фарс. Това е недопустимо. То юридически не е издържано и не покрива критериите”.