“Борат 2” със „Златен глобус”

bakalovaФилмът „Борат 2” получи „Златен глобус” в категорията за филмова комедия или мюзикъл, а Саша Барън Коен беше отличен за най-добър актьор в комедия. Той благодари основно на Мария Бакалова за успеха на филма.

Номинираната за участието си в комедията „I Care a Lot” Розамунд Пайк спечели „Златен глобус” за най-добра актриса в категорията „Комедиен филм или мюзикъл”. В надпреварата за това отличие се състезаваше и българката Мария Бакалова. Тя беше номинирана за ролята си на Тутар във филма „Борат 2” на Саша Барън Коен.

За наградата Бакалова се състезаваше със звезди като Мишел Пфайфър, Кейт Хъдсън и победителката Розамунд Пайк. Въпреки това мнозина я сочеха за фаворит.

По-рано, комедийните актриси Тина Фей и Ейми Полър откриха 78-а церемония за раздаването на наградите „Златен глобус”. Заради пандемията обаче, тя се провежда твърде необичайно. Фей води на живо от зала „Рейнбоу” в центъра „Рокфелер” в Ню Йорк, а Полър е водеща в хотел „Бевърли Хилтън” в Бевърли Хилс, където и традиционно се провеждат наградите.

„Тина и аз водим от два различни града, а технологията е толкова напреднала, че едва ли може да се познае”, каза на откриването Ейми Полър и „докосна” Тина Фей, докато и двете бяха показвани на телевизионния екран.

На церемонията присъства само абсолютно необходимият персонал, както и звездите, представящи наградените. Номинирани се включват само през видео връзка.

Още в самото начало имаше и технически гаф. Даниел Калуя, който спечели в категорията „Най-добър актьор в поддържаща роля” за участието си във филма „Юда и черният месия”, се сблъска с неочакван технически проблем. Звукът на видео включването му прекъсна на благодарственото слово за наградата, което принуди водещата на награждаването в тази категория Лора Дърн да се извини. Малко по-късно звукът беше възстановен.