Борисов: Готвеха сценарий да ме задържат и убият в ареста

БСП, ДПС и „Атака” умишлено искат да паднат от власт. Това заяви в президентството лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Само за 10 дни – за една нощ сложиха един голям далавераджия за министър, предложиха шеф на ДАНС, който през последните 4 години не е ходил на работа, а в предишните 4 е уволнен заради скандални неща. А те го смятат за професионалист, посочи Борисов.

Пеевски се бил съгласил да извърши всичко това. Те са подготвили сценарий – да ме задържат и в ареста да ме убият. Затова Станишев казва – нестандартно, само този човек, с риск за живота си, пое този ангажимент. Кой ангажимент? Десет дни Орешарски, Местан и Станишев не казват – кой го е предложил. Всички знаем, че такова решение се взима само от Ахмед Доган. Чие име беше цитирано в официално писмо, на централа, за поръчка срещу мен. Това е нестандартно. Моят дядо, когато са го убили, са написали в епикризата, че е починал от червен вятър; цинизмът е, че този червен вятър го е отнесъл. Това са готвили да направят. Затова са тичали при главния прокурор още в петък, каза Борисов.

Познавам и Местан, и Сидеров и Станишев. Зная, че са умни. Това означава, че подобни кадрови грешки могат да ги правят само нарочно, подчерта Борисов.