Борисов пуска гражданска квота в листите на ГЕРБ?

В листите на ГЕРБ ще има гражданска квота. Кои ще са обществениците, на които ще се гласува доверие, без да са партийни членове, все още е тайна. Лично Борисов ще одобри всяко име от номинираните на областните събрания, които приключиха в края на миналата седмица, съобщава “24 часа”, позовавайки се на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

В интервю за изданието евродепутатът от ГЕРБ и бивш министър Томислав Дончев заяви, че партията вече има детайлна управленска програма от 200 страници – сектор по сектор, коя ще опита да свие до 20-30 страници и да е максимално разбираема за всички.

“Работата не е само по този текст, а какво конкретно има да се прави в държавата. И тези задачи няма да са само в късия документ от 30 страници, а ще влязат в цялостна концепция за управлението, която изисква много повече усилия. Два пъти седмично се събираме в различни формати – с наши експерти, с външни, пишем, спорим, смятаме, караме се, и т.н. Надявам се преди края на август да сме готови с документ, в който всяка буква да е защитена с аргументи и цифри. През целия септември ще съм тук за кампанията, без да бъда кандидат”, каза още Дончев, цитиран от Агенция Крос.