Българинът Ивайло Филев е европейски шампион по вдигане на тежести

Българинът Ивайло Филев спечели титлата в категория до 62 килограма на Европейското първенство по вдигане на тежести в ТелАвив (Израел). Филев беше най-добър и в двете движения със 136 килограма в изхвърлянето и 163 килограма в изтласкването и с двубой от 299 килограма стигна до първи триумф в кариерата си на континентално първенство, информира  sportal.bg

Другият българин в категорията Стоян Енев стигна до бронза на трето поредно европейско първенство с двубой от 286 килограма. Той изоставаше на пето място след изхвърлянето със 126 килограма, но в изтласкването постигна втори резултат от 160 килограма, което се оказа достатъчно за място на подиума.

При жените българката Мая Иванова грабна бронза на Европейското първенство по вдигане на тежести.  Мая Иванова се класира на трето място в категория до 53 килограма на Европейското първенство в Тел Авив (Израел). Иванова завърши с двубой от 185 килограма и заслужи бронзовото отличие на втори пореден континентален шампионат. Тя беше трета след изхвърлянето с 83 килограма и със 102 килограма в изтласкването успя да запази мястото си на подиума.