Вестниците пишат…

Водещи заглавия в българската преса:

 

в. “Стандарт”
Майката на Лара: Обадете ми се
Зове похитителите да докажат, че дъщеря й е жива
„Като за последно: Кабинетът раздаде милиона”

Секретарки разчистват кабинетите на министрите, връщат секретните папки
В последните дни на кабинета “Борисов” министри и шефове на агенции довършват важните си проекти. В същото време асистенти и секретарки събират папките на началниците си и снимките от бюрата им, тъй като идната сряда те трябва да освободят кабинетите си.

 

в. “Телеграф”
„Учени доказаха: Колбасите убиват”
Една наденица дневно ни докарва рак и инфаркт

„3 тона гориво се изпари от НСО”
Близо 3 тона гориво мистериозно изчезнали от бензиностанцията на Националната служба за охрана (НСО).
в. “Земя”
Забравете Шенген!
Румъния и България не отговарят дори на минималните критерии, за да влязат в Шенген, заяви германският евродепутат от Европейската народна партия Маркус Фебер. “Не виждаме никакъв напредък в Румъния и България. Шенген не е само технически въпрос”, заяви Фебер.
Една трета от учениците у нас надигат чашката редовно
Близо 30 на сто от българските ученици са употребявали 40 и повече пъти алкохол в живота си, като това са 36 на сто от момчетата и 22 на сто от момичетата. 2/ 3 от учениците са пушили поне веднъж, 1/4 от 16-годишните са опитвали наркотици.
в. “Труд”
Обедняваме още!
Потреблението през януари се е сринало Първенци сме по мизерия в Европа
Българинът обеднява още повече и свива потреблението си до невиждани в последните години размери. Това сочат последните данни на статистиката.
Само месец след като минималната заплата у нас надскочи с 2 евро румънската, северната ни съседка отново ни изпревари.

Тайна договорка спря поправките в Изборния кодекс
ГЕРБ ще „спре часовника” в парламента в понеделник, за да бъде приет окончателно Законът за училищното образование в малкото оставащо време преди разпускането на 41-вото народно събрание.

 

в. “24 часа”
Игуменът на Бачково: журналистите са враг номер 1 на църквата
Платени слуги на всяка власт и враг номер 1 на църквата нарече българските журналисти игуменът на Бачковския манастир Борис. Това стана при произнасяне на словото му по време на заупокойната света литургия в чест на патриарх Кирил и екзарх Стефан. Тя бе отслужена от Негово Светейшество Неофит вчера.
в. “Дума”
И частните болници срещу лимитите на НЗОК
Частните болници предупредиха за опасност от фалити, ограничаване на достъпа на пациентите и подкрепиха протестите на Българския лекарски съюз срещу новите методики на Здравната каса. Представители на Националното сдружение на частните болници настояха новите правила за финансиране на лечебните заведения да се променят незабавно.
в. “Политика”
Главният прокурор Сотир Цацаров: Няма нова вълна на отвличания
Отвличането на детето на Евелин Банев Брендо не поставя началото на нова вълна на отвличания в страната. Това заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров. Той отхвърли твърденията, че след като правителството си е подало оставка, се е увеличила престъпността в страната. „Въпросът обаче е къде е детето?”, заяви главният прокурор и добави, че усилията на всички отговорни институции трябва да бъдат насочени към откриване на отвлечената Лара, а не върху конкретния мотив за отвличането.
в. “Преса”
Математици ни окичиха със злато
Въпреки все по-спадащото качество на образованието и тази година талантливите ни математици, физици и информатици донесоха злато у нас. Рафаел Рафаилов, Тодор Марков, Богдан Станков, Румен Христов, Христо Петров са само част от талантливите деца от Софийската математическа гимназия, които донесоха медали от световните първенства по математика и информатика. Кристина Кирова от Хасково пък обра овациите на международно състезание по астрономия. /КРОСС/