Вестниците пишат

 

в. „Труд”
Залагат за вота при букмейкъри
ГЕРБ бие БСП в пунктовете, 5 или 6 партии в парламента
ГЕРБ ще бие БСП на тези избори. Това показват залозите, които пусна „Еврофутбол”. От понеделник букмейкърската къща вкара в програмата си и игри „Парламентарни избори 2013″.
Служебният кабинет – с трима вицепремиери
Трима вицепремиери ще има в служебното правителство. Това стана ясно от думите на президента Росен Плевнелиев пред журналисти, след като вчера и ДПС – третата парламентарна сила, отказа да прави опит за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент.
в. „Преса”
Партии прелъстяват мераклии за власт
Листите са отворени за граждани, БСП се чудят как да изгонят старите муцуни
За да угодят на улицата, която не иска и да чуе за познатите политически лица, партиите започнаха да примамват за листите си неизвестни мераклии за власт.
Въоръжени нагло отвлякоха дете в София
Шофьорът на 10-годишната дъщеря на Брендо е с две огнестрелни рани Вътрешният министър Цветанов се скри, премиерът не коментира


в. Репортер”

Президентът Плевнелиев ще гради служебен кабинет с трима
вицепремиери, близък по структура до този на тройната коалиция. Идеолог на съюза между БСП, НДСВ и ДПС бе Георги Първанов-Гоце.
Служебният кабинет – в стил Гоце
Президентът назначава правителство с трима Вицепремиери
По модела на правителството на тройната коалиция, чийто идеен архитект беше Георги Първанов, ще се изгражда служебният кабинет, стана ясно от изказването на президента Росен Плевнелиев.
в. „Новинар”
Отвлякоха дъщерята Брендо
Трима маскирани и въоръжени с калашници мъже отвлякоха вчера сутринта дъщерята на Евелин Банев-Брендо. Инцидентът стана в 7.30 ч., когато Лара Банева е трябвало да бъде откарана от охрани-тел до училището.
Делян Добрев: Няма основания за скок на тока след 1 юли
ДКЕВР ни подведе, не си вършеше работата, призна той
Няма основания за увеличение на цената на тока след 1 юли. Това заяви пред БНТ икономическият министър в оставка Делян Добрев.
в. “24 часа”
Трима маскирани и въоръжени бандити отвлякоха вчера сутринта 10-годишната дъщеря на кокаиновия крал Брендо – Лара. Момичето бе похитено с любимия джип на Наглите – БМВ Х5. С такава машина бяха отвлечени бизнесменът Киро Киров и ученикът Джорджио Марков.
При нападението вчера бе ранен тежко охранителят Борислав Цеков. Две основни версии разследва полицията -неуредени финансови отношения на Евелин Банев с колумбийски наркобарони или класическо отвличане с цел получаване на откуп.
в. „Стандарт”
Енергото ни сви 200 млн.
Енергото отхапа 200 млн. от парите на българите. Вместо да харчат за храна или дрехи, хората са внесли крупната сума в касите на ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-Про. Милионите покриват увеличението на тока с 13% от 1 юли 2012 г. Оттогава до края на февруари тази година сме платили близо 3 млрд. лв. за електричество. Домакинствата можеше да си спестят поне 200 млн. лв., ако държавният регулатор беше намерил по-рано резервите за намаляване на цената на тока, които откри седем месеца по-късно.

 

в. „Монитор”
Лара отвлечена, за да не пропее Брендо
Още не е поискан откуп за 10-годишното момиче. Бодигардът прострелян два пъти, оцеля
Трима маскирани и въоръжени бандити отвлякоха посред бял ден детето на сочения за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо. 10-годишната Лара е била натъпкана в черен джип БМВ Х5 на излизане за училище в 7,30 сутринта, а шофьорът є, който играе и ролята на охранител, е бил прострелян два пъти, защото опитал да извади оръжието си. Основната версия на разследващите е, че момиченцето е похитено, за да сплашат татко му.
в. „Сега”
Политиците цинично се възползваха от гибелта на Пламен Горанов
Правителството обяви национален траур за младежа, станал символ на протестите, но кметът и общинските съветници във Варна упорито отказват да подадат оставка
Българските политици са толкова цинични, че могат да почетат публично паметта на човека, запалил се в знак на протест срещу тях, но да не изпълнят последната му воля. Правителството реши вчера да тушира напрежението, възникнало след смъртта на Пламен Горанов от Варна, като обяви 6 март за Ден на национален траур. Още по-абсурдно е, че траурът е по предложение на председателския съвет на Варненския общински съвет. Така вместо да си подадат оставката, общинарите, подпомогнати от кабинета в оставка, опитаха да си измият ръцете. И размахаха смешни процедурни аргументи защо не могат да се разделят с постовете си.

 

в. “Дума”
БСП иска мораториум за всички сделки на ГЕРБ
„БСП настоява Народното събрание да гласува мораториум върху всички разпоредителни сделки на настоящото правителство и на служебния кабинет. Това съобщи вчера лидерът на партията Сергей Станишев. Той допълни, че този мораториум ще се отнася включително за “БДЖ-Товарни превози”, за концесионни сделки и много други.”


в. “Телеграф”

„Похитителите, които отвлякоха дъщерята на кокаиновия крал Евелин Банев-Брендо, все още не са се свързали с близките й, за да поискат откуп. 10-годишната Лара беше нападната вчера сутринта от трима мъже пред дома й на столичния бул. „А. С. Пушкин” в кв. Бояна. 32-годишният шофьор на тийнейджърката Борислав Ценов е прострелян тежко от злосторниците с автоматичен пистолет и се бори за живота си във ВМА. Майката на отвлеченото момиченце – Моника, е изпаднала в шок. Родните прокурори се свързали с колегите си в Италия и ги помолили да съобщят на Евелин Банев-Брендо за случилото се. В момента той се намира там в ареста по международно разследване за трафик на кокаин.” /КРОСС/