Взрив избухна в центъра на София

Взрив е избухнал в центъра на София на бул. “Цар Освободител” срещу Руската църква. По булеварда има отломки от експлозията. Отломки има и от задната страна на сградата. Има липсващи стени и дограми. Предполага се, че е експлозия на газови бутилки в китайския рестурант, който е бил пълен с хора.

Движението в района е затворено, като на мястото на инцидента са пристигнали пожарни коли, линейка, полиция и автомобил на гражданска защита.  Няма загинали по данни до момента, съобщи  Kross.bg

Министърът на вътрешните работи заяви, че фасадата на сградата е пострадала сериозно има спукани плочи и колони. В ресторанта са останали не взривени 14-се бутилки с пропанбутан, който предстои да бъдат извадени от ресторанта. След евакуацията на газовите бутилки ще влезнат експерти, архитект и следователи. Ако след огледа има нъжда сградата ще бъде подсилена в рамките на часове. За момента не е необходима евакуация на живущите в сградата.

Пострадали по последни данни са 10-души до момента, които са откарани до спешни медицински центрове с линейки. Eдин е с тежка травма в шокова зала на Пирогов – жена с гръдна травма.