Виктория Георгиевa ще представи България на Евровизия 2020

eurovision2020Виктория Георгиевa ще представи България на Евровизия 2020, съобщават от Българската национална телевизия. Младата певица ще бъде 13-ят български участник в надпреварата.

Виктория Георгиева е от Варна. Изпълнителката добива популярност с участието си в телевизионния формат X-Factor, където достига до топ 5. След формата младата певица стартира солова кариера, като един от синглите й е продуциран в Лос Анджелис с екипа работил със Зейн (ZAYN) и други утвърдени артисти на световния музикален пазар.

Същият проект е избран сред 500-те кандидати на испанския фестивал “Melboss Open” в Мадрид, Испания. Това я прави първият източноевропейски артист на такова престижно събитие. През лятото на 2018г. завършва летния курс на университета Бъркли във Валенсия.

Шейсет и петото издание на Евровизия ще се проведе под слогана „Open Up“. Общо 41 страни ще участват в конкурса за песен, като страната домакин е Нидерландия. За България това ще бъде първо участие след едногодишно отсъствие от сцената на конкурса.

Финалите ще се състоят в Ротердам. Тридесет и пет държави ще бъдат разпределени в двата полуфинала на 12-ти и 14-ти май. По 10 от тях ще продължат напред към Големия финал на 16-ти май, където ще ги очакват класираните по право Големи 5 (Италия, Германия, Франция, Великобритания, Испания) и домакините от Нидерландия.