В петък вот на недоверие заради културата

Вот на недоверие заради културата обеща за петък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това е нещо, което е абсолютно задължително и необходимо за икономиката – културно-исторически туризъм, музеи, археология, обясни той. А за тези, които не разбраха Борисов уточни: “Всеки посетител е билетче.”

Борисов реагира остро на упреците, че Лувърът в София не е задъвреш. Той заяви, че вече е готов, но хилядите картини стоят в мазето на хранилището, защото правителството не иска да върже един трафопост, за да не бъде открит този уникален музей, тъй като е дело на ГЕРБ.

Същото се отнася и за Спортната зала в Пловдив, която вече трябваше да бъде открита, посочи Борисов и упрекна отново правителството на Орешарски, че не иска да дофинансира последните дейности, съобащава КРОСС.

Всяка една от секторните политики е провал за това правителство, категорични са от ГЕРБ

Цветан Цветанов коментира, че е удачно следващият вот на недоверие да бъде заради провал на политиката на правителството в културната сфера.

Много са аргументите посочи Цветанов. Сред тях – Лувърът и реформата, която беше направена от Вежди Рашидов за делегираните бюджети към театрите.

Цветанов отново потвърди тезата, че с евентуален вот на недоверие за цялостна политика ще се бетонира за шест месеца сегашното правителство и затова ГЕРБ избира да внася вот по вот.

Не бих казал всяка седмица, просто в момента, в който се прецени, уточни обаче Цветанов и допълн, че все пак за всеки един вот трябва да има съответните аргументи.

Той изрази задоволство от днешния дебат като го определи като добър и ползотворен за опозицията.

От партията още през септември признаха, че ще следват тактика „вот до дупка”.

Започваме с министерството на инвестиционното проектиране. Колкото министерства има, толкова вотове на доверие ще внесем. По всички сектори, заяви тогава депутатът Пламен Нунев. Последният вот на недоверие ще бъде за международната изолация на кабинета „Орешарски”, посочи той.