В списъка с лица, предадени на прокуратурата от премиера Кирил Петков, има и политици

В списъка с лица, предадени на прокуратурата от премиера Кирил Петков, има и политици – сред тях са бившият финансов министър Владислав Горанов и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, заради случая, станал известен като “Мата Хари”. Това обяви Кирил Петков в ефира на Нова телевизия тази сутрин. По думите му името на Горанов е в списъка заради думите на Васил Божков, че му е носел пари.

В списъка са Делян Пеевски, Владислав Горанов и дори Бойко Борисов, но последният фигурира като “специфично” лице свързано с разследването на “Мата Хари”. Дадохме тези 19 души, за които събрахме публична информация, на 20-ия, за който също има публична информация, заяви Кирил Петков.

“Кой не е видял пачките и кюлчетата? Защо не е разпитана “Мата Хари”? Сериозни имена като Маджо – всички говорят, но никой не смее да повдигне въпроса. Делян Пеевски в момента седи на първия ред на парламента. Това са неща, които всички знаем и ние решихме да ги кажем”, допълни Кирил Петков, цитиран от БНТ. Според премиера корупцията е структурирана от няколко центъра около които има много хора, които ги обслужват. “Водещите хора не са чак толкова много – 40-50”, добави Кирил Петков.

„Полицията и ДАНС съм ги инструктирал, че не трябва да има човек над закона. Всички трябва да са под един аршин – това е новото правило”, категоричен бе Петков.

1 коментар

  1. Преди известно време службите предадоха подобен списък на тогавашната кукла, Филчев! Помните ли?
    А, помните ли следствието от това действие?
    Ще Ви припомня. И, най-вече на Вас, Г-н Премиер….
    В списъка бе Неговото име!
    Впоследствие му залепиха пагони, и го импрегнираха на секретарския полицейски стол, който му бе неудобен, та го предислоцираха на Министерския.
    И,там не стана… Залакът е прекалено голям, а този му пост само ограничава възможностите. Тази възможност бе пресметната през тогавашния плам да влезем в Европа. Решението на задачата бе ясна, а изпълнението се оказа по-лесно от задачите предавани на бъдещите мозъци от 4-ти клас. Това Решение бе градоначалническия пост. Но, и това не бе достатъчно защото списъка все още си е там! За да има достъп до него, то трябваше да стане Премиер, и стана! Не веднъж, не дваж, а три пъти не можа намери път към решение на последната задача. Задача с една известна…
    Да бъда, или да не бъдем!
    Вие какво ще сторите, Г-н Премиер?