Григор Димитров на 1/4 финали в Мелбърн

grigorБългарският тенисист Григор Димитров постигна поредна впечатляваща победа на кортовете в Австралия.  Той победи категорично шампиона на US Open за 2020-та и номер 3 в ранглистата на ATP  Доминик Тийм. Гришо взе мача в три сета 6:4, 6:4, 6:0, показвайки най-доброто от своята игра и не оставяйки никакъв шанс на съперника си.
Така Григор Димитров ще играе за четвърти път във фазата на 1/4 финалите на Australian Open. Негов съперник ще е голямата изненада до момента в турнира –  квалификантът Аслан Карацев. Ако преодолее руснака, хасковлията ще играе за втори път в кариерата си на полуфинал в Мелбърн.

“Ще се подготвя за следващия мач както за всеки друг. Ще тренирам по същия начин. Това е просто още един мач и няма да мисля какво е постигнал човекът отсреща. Ясно е, че щом е стигнал до тази фаза значи действа по правилния начин и играе много добре. Той е много опасен играч. На 1/4-финал на Големия шлем не бива да се отнасяш с пренебрежение към каквото и да е. Трябва просто да се съсредоточиш върху собствения си игрови план и да опиташ да направиш всичко, което зависи от теб, за да продължиш напред”, коментира Димитров.

“За да бъдем успешни е нужно двамата с него да сме на една вълна. Не отделяме специално внимание на някой конкретен елемент от играта. Мисля, че не е никак лесно да си треньор и затова е много важно треньорите и играчите да разсъждават и да изразяват емоциите си по един и същи начин. Това е ключово както по време на мачовете, така и на тренировките. Аз и Данте все още се опознаваме, тъй като не сме прекарали толкова много време заедно, но в краткия период, в който можехме да тренираме, непрестанно говорехме за това какво можем да подобрим. Тренировъчният ми режим включва множество различни неща и е много добре балансиран“ сподели Димитров относно работата си с новия си треньор Данте Ботини.