Г. Първанов беше преизбран за председател на АБВ

Георги Първанов е преизбран за председател на АБВ, сочат резултатите от избора, проведен по време на Националната конференция на партията.

За Георги Първанов са гласували около 10 7487 членове и около 14 700 симпатизанти. Стилиян Стефанов е събрал подкрепата на 398 членове и 607 симпатизанти, а Трендафил Величков – на 314 членове и 390 симпатизанти, съобщи Кросс.

Първанов подчерта, че при липсата на клипове и рекламни материали, вътрешнопартийните избори в АБВ са показали радващи резултати: „Не забравяйте, че сме партия на една година. Гледам резултатите, гледам какво става в партията – това движение, тази мобилизация, този подем и затова мога да кажа, запазвайки си правото на отделно изказване: има такава партия АБВ”.

АБВ ще одобри тези за патриотична левица и се обявява за широк равнопоставен диалог в лявото и центристкото пространство.

По отношение на управлението в документите на форума е записано, че АБВ ще подкрепя активни политики, които решават конкретни проблеми на хората. Съществени критики има в областта на икономиката, енергетиката, образованието, здравеопазването и външната политика.

До лятото НС трябва да подкрепи пакетите в законопроектите в социалната сфера и пенсионната реформа, каза Ивайло Калфин и допълни, че в последният документ, свързан с външнополитическата обстановка, е отбелязана необходимостта от активна българска външна политика. В документа се отрича военната намеса на трети страни в събитията в региона и използването на България за военна намеса в тези страни.