Дамаджан вечеринка на 11 февруари

За Трифон Зарезан читалище „Просвета 1888” гр. Поморие събира ценители на хубавите червени  и бели вина и ракии на 11 февруари 2017 г./събота/ от 20.00 ч.  на Дамаджан вечеринка.

На нея по традиция ще се проведе анонимна дегустация на домашни вина и ракии, които ще оцени професионална дегустационна комисия. Желаещите да участват в конкурса могат да предоставят своите проби в сградата на читалище „Просвета 1888” в срок до 3 февруари 2017 г.

На вечеринката ще се връчи приза „Дегустатор на годината”. Ще го получи този, който се доближи най-много до оценките на професионалните дегустатори.

Читалище „Просвета 1888” продължава една стара градска традиция в Поморие, когато лозарите и винарите са се събирали, за да празнуват като добри стопани и съграждани. Не са липсвали закачките и хумора на местните зевзеци с музика и танци до зори, заслуга на местното читалище. Танцувало се е задължително „кадрил” – европейски танц, вероятно пренесен от богатите поморийски търговци и банкери, които обикаляли Европа по свои бизнес дела. Имало е и водещ, който задавал командите на френски език. Господата са демонстрирали своите кавалерски обноски, а дамите – своите тоалети по европейска мода.

Куверт може да се закупи в канцеларията на НЧ”Просвета 1888”, ул.”Княз Борис I”  №51, тел.: 0596 2 23 16