Даутев: В Бургаско се търсят 56 възпитатели

„В областта се търсят 56 възпитатели, най-вече за началния етап на образование, което се дължи на въведената целодневна форма на обучение. Няма разлика между миналата година и тази. Но това са нормални неща.“ Това заяви за PoligrafF.net началникът на РИО Бургас – Георги Даутев. По думите му, няма основание за притеснение, тъй като и миналата година е имало търсене на преподаватели, което е приключило до първия училищен звънец на 15-и септември.

Най-търсени са преподавателите по български език и литература и по математика, допълни Даутев. Необходими са по 11 педагози с такъв профил. Въпреки това, началникът на РИО Бургас заяви, че учебната година ще започне нормално и място за притеснение от страна на родителите няма.

В публикация на в-к „Преса“ от края на миналата седмица се съобщаваше, че у нас се наблюдава глад за почти 2 000 учители по чужди езици, математика и БЕЛ. Даутев ни увери, че ситуацията в Бургаско не представлява проблем. По думите му, набирането на преподаватели преди началото на учебната година е нормална практика и място за паника няма.