Да се учим на толерантност. Възможно ли е?

Американо-българска алумни асоциация, с подкрепата на Атлантическия клуб в България, организира четвъртото си регионално събитие, озаглавено „Да учим на толерантност. Възможно ли е? – прилагане опита на САЩ, което ще се състои на 20 септември 2013г. (петък) от 11.00 ч., в Конферентна зала 2, Бургаски свободен университет.

В събитието участие ще вземат президентът на Асоциацията д-р Соломон Паси; Ричард Дамстра, аташе по културните и образователни въпроси, Посолство на САЩ; Петя Петрова, учител по английски език, Сдружение „Макензи”; проф. Диана Попова; Стефана Черноглазова и др.

Този път асоциацията от американските спипендианти ще се събере, за да дискутира въпросите свързани с толерантността и може ли толерантност да се преподава и респективно изучава. По-специално панелистите ще се опрат на лично натрупан опит, който са придобили от своите програми в САЩ.

В днешния глобален свят на 21 век осъществяването на делови и лични отношения е съпътствано от контакти с представители на различни културни общности. В този контекст толерентността е необходима, за да се създават трайни професионални и лични връзки, да се избягват конфликти и да се постигне пълноценен междукултурен диалог.

Предпоставка за толерантно отношение е опознаването на чуждестранната култура и нейното разбиране, явление, в което САЩ има натрупан практически опит, който можем да приложим и в нашата действителност.

Гостите ще имат възможост да дискутират теми като: езиково разнообразие, ролята на религиите в отношенията между хората, многоетническо сътрудничество и етническа толерантност.

Събитието ще се състои на 20 септември 2013 г. (петък), от 11.00 ч., в Конферентна зала 2, Бургаски свободен университет.