Два куфара с цигари заловиха митничари на летище Бургас

Два куфара с рекордно количество 40 000 къса /2 000 кутии/ цигари задържаха митническите инспектори на Митнически пункт Летище Бургас при съвместни действия със служителите по сигурността на полетите на Летище Бургас. 1 500 кутии от цигарите са без акцизен бандерол, 500 кутии са с български акцизен бандерол. Всички цигари са с марка „Karelia Slims”.

Куфарите са чекирани от двама български граждани с билети за редовен полет от Бургас до лондонското летище Лутън. Наличието на съмнително съдържание в куфарите е засечено при проверка с рентгенов апарат на чекирания багаж за самолета. Последвалата щателна митническа проверка установява, че единият куфар съдържа 740 кутии цигари без акцизен бандерол и още 250 кутии цигари с български акцизен бандерол, поставени най-отгоре. Във втория куфар са открити 760 кутии цигари без бандерол и 250 кутии с български акцизен бандерол, подредени по същия начин.

„Цигарените” куфари са собственост на двама български граждани, брат и сестра, с адресна регистрация в област Хасково. Срещу двамата е образувано досъдебно производство по чл. 234 от НК за „държане на акцизни стоки без бандерол”, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под наблюдението на Районна прокуратура Бургас. /КРОСС/