Десети юбилей на фестивалът „Музите“ – лятната магия на Созопол

От 5 до 15 юли в Созопол ще се проведе десетото издание на един от най-атрактивните младежки фестивали – МУЗИТЕ. В продължение на десет дни летния театър „Аполония“ и сцената на НЧ „Отец Паисий“ ще събере творческият дух на младежки колективи в областта на изкуствата от цял свят.
Фестивалът се организира от Сдружение Музите и Община Созопол под патронажа на Кмета – г-н Панайот Рейзи.
В ММФИ „Музите” участват ансамбли и солисти, деца и младежи от театрални, танцови и музикални колективи към читалища, студия, школи, училища по изкуствата и академии, чуждестранни гости, деца в неравностойно положение, на възраст от 5 до 35 години.
Наградите на организаторите са дипломи, грамоти, статуетки и медали за всички участници. Предвидени са специални награди от спонсори и партньори. За най-добре представилите се във всяка една категория от конкурса са осигурени парични награди и най- високата награда на фестивала Град При.
Програмата включва конкурси, под формата на големи публични концерти, изложби, пленер за художници и лятна академия за музиканти, уоркшопове и специални инициативи на партньори. Алеята на изкуствата „Музите“ и атрактивните дефилета остават запазена марка на фестивала в десет годишната му история. С многобройните си съпътстващи акции – анимации, ден на страната, конкурс за пясъчни фигури и други „Музите“ ще завладеят Созопол и многобройните му гости и туристи.
Заповядайте на 10-тото юбилейно издание на фестивала и се потопете в неповторимата атмосфера на Созопол и Музите.
Входът е свободен!