Дядо Неофит на среща с главния мюфтия

На 21 май ще се състои двустранна среща между Негово светейшество патриарх Неофит и главния мюфтия Мустафа Хаджи, съобщиха от отдел “Връзки с обществеността” при Св. Синод на Българската православна църква. Срещата, която е по молба на Главното мюфтийство, ще бъде в приемния салон на Патриаршеския дом на ул. “Калоян” 7 в София от 11,30 ч.

Срещата е договорена между двете страни в началото на миналата седмица. Очакванията са, че тя ще спомогне за по-нататъшните добри отношения и взаимно уважение между Светия Синод на Българската православна църква и Главното мюфтийство, и за ползотворен диалог между двете институции с оглед на съхраняването на мира и толерантността между християнската и мюсюлманската общност в България, се посочва в съобщението от Светия Синод.

Агенция Кросс припомня, че преди дни сайтът на Българската православна църква стана жертва на хакерска атака. Отговорност за нея пое организация, защитаваща турско-мюсюлманското малцинство в България. Като причина за атаката срещу сайта бе посочено вандалското нападение над „Джумая джамия” в град Пловдив и мълчанието на Светия Синод по темата.