Европейският комисар по социалните въпроси ще бъде на посещение в България.

На 12 и 13 май 2014 г. европейският комисар за заетост, социални въпроси и социално приобщаване Ласло Андор ще бъде на посещение в България. Той ще се срещне с министър председателя Пламен Орешарски и заместник министър председателя Зинаида Златанова. След срещата от 14:15 часа комисар Андор и премиерът Орешарски ще направят изявления в Гранитна зала на Министерски съвет.

Програмата на комисар Андор предвижда и среща с председателя на Народното събрание Михаил Миков. В парламента комисар Андор ще дискутира въпроси на младежката заетост с членове на парламентарните комисии по трудова и социална политика и комисията за европейски въпроси.

По време на посещението си в България, комисар Андор ще бъде удостоен с почетната титла Doctor Honoris Causa на Университета по национално и световно стопанство.

На 13 май 2014 г. в 12:00 часа комисар Андор заедно със заместник министъра на труда и социалното подпомагане Росица Янкова, заместник кмета на София Тодор Чобанов и ръководителя на Представителството на ЕК в България Огнян Златев ще открият инициативата “Младежта в движение” на площад Батемберг.