„Един ден на детската усмивка” организира МБАЛ „Дева Мария”

За четвърта поредна година болница “Дева Мария” организира детско парти по повод Деня на детето. То е под наслов „Един ден на детската усмивка“ и ще събере децата на Бургас за да направи празникът им още по-весел и изпълнен с весели емоции.

По традиция купонът за малчуганите ще се състои на 1 юни, от 11 часа на детската площадка вдясно от Гъбката в Морската градина. Специално аниматорско шоу с много танци, забавни игри и подаръци, ще забавлява всички посетители. За да поздравят децата на тържеството ще присъстват голяма част от екипа на Родилно и Неонатологичното отделние на МБАЛ „Дева Мария”.

Освен парти, МБАЛ „Дева Мария” организира и изложба с детски рисунки, направени от деца родени в болницата. Импровизираната галерия, която ще бъде създадена специално за целта във фоайето на лечебното заведение и ще изложи творбите на малките художници.

Единственото условие за участие е децата да бъдат родени в МБАЛ „Дева Мария”, като няма ограничение във възрастта. Всеки родител който иска да изложи „платното“ на своето дете, можете да го направите на място в МБАЛ „Дева Мария”, МЦ „Света София”, или да изпрати по пощата до 30 май. Рисунките на младите творци трябва да бъдат в размер А4, както и да съдържат имената и датата на раждане на детето. Целта е да се покаже въображението и креативността на най-малките бургаски жители.

1 юни ще е и денят, в който ще се даде старт на една нова инициатива, подета от неонатолозите в болницата – кабинет за „Превенция на детското здраве” за деца от 0 до 1 година. Лекарите са поставили като приоритетна цел на дейността си профилактиката на децата. Обособен е детски кабинет за ежемесечно проследяване на здрави деца.

Празникът за децата се осъществява с подкрепата на „Училища Европа”, Магазин „Бебемакс”, МЦ „Афродита”, Philips Avent, HIPP България, А-Дерма, Завод „Победа”, Зайо-Байо, Савимекс.