Задържани за наркотици са петима, съставлявали организирана престъпна група

Организирана престъпна група за разпространение на дрога в Бургас беше разбита. Разпространението на около 200 килограма марихуана бе предотвратено при съвместна работа между „Криминална полиция” към ОДМВР-Бургас, ГДБОП и Прокуратурата в Бургас. Подробности бяха представени днес на брифинг от окръжния прокурор Георги Чинев,  наблюдаващия прокурор Ангел Георгиев, както и от директора на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Задържани са общо петима човека, които са съставлявали организирана престъпна група. Четирима от тях са арестувани на територията на община Несебър, а последният, който се води ръководител на организираната престъпна група – в Добрич, откъдето е и родом. Всъщност точно той е бил и производителят на марихуаната. Наркотиците са били  разпределени в 5-килограмови найлонови пликове – общо 40 такива, които са  вкарани в чували.

Марихуаната е била предвидена за разпределение на територията на страната, а по думите на комисар Калоянов заловеното количество е на стойност около 3 млн. лв. Той допълни, че групата е била наблюдавана повече от месец.

“Днес внесох и искане за вземане на мярка „задържане под стража“ спрямо петимата“, каза наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев.

Предвиденото наказание за ръководство на ОПГ е от 5 до 15 години лишаване от свобода, за член от 3 до 10 години, а за разпространение – от 5 до 15 години и глоба от 20 до 100 хил. лева.