Затвориха пътя към Южното Черноморие

Във връзка с неблагоприятната климатична обстановка и продължаващите валежи от дъжд на територията на Южното Черноморие, довели до наводняване на отделни пътни участъци от пътя Бургас – Царево, е затворен пътя към Южното Черноморие, съобщиха от пресцентъра на полицията. Пътуващите към населените места в Общините Созопол, Приморско и Царево трябва да преустановят действията си до ново съобщение.

Към момента пътната отсечка от с. Атия, общ. Созопол в южна посока е затворена, поради наводнения на главния път. Дъждовната вода е преляла в участъка на бензиностанция „Петрол” преди Созопол. Районът на с. Равадиново, местността „Пейчов мост” и детелината с вход с. Равадиново също са откъснати от стичащата се вода. Прекъснати са второстепенните пътища к-г „Каваци” и ваканционно селище „Дюни”, както и пътя, преминаващ покрай резерват „Аркутино” и свързващ Бургас и Приморско.

Работи се по отводняване на участъците, извършват се дейности по изрязване на дървета, клони и почистване на камъни от пътното платно.

Единствен алтернативен обходен маршрут е Приморско – с. Ясна поляна, с. Ново Паничарево – Бургас.