“Зелените” прибират 480 млн евро с псевдопротести

Нечисти интереси за 480 млн. евро стоят зад поредната серия екопротести. Това твърдят от Граждански комитет за борба с корупцията в отворено писмо до всички медии. Според тях чрез перфектно оттренирани манипулации “зелените” милионери подготвят почвата за следващия програмен период, за да източат новите еврофондове.

„Голямото лапане на милиони, маскирано зад несъществуваща природозащитна кауза започва от следващия месец. Дотогава страната ще бъде планирано разтърсена от режисирани бунтове. Тяхната междинна цел е да покажат колко жизнено необходими са “зелените” НПО-та и тяхното финансиране. Крайната цел на тези маскарадни протести е “Зеленият октопод” да докопа огромните финанси от Евросъюза. ЕС дава 480 млн. евро за следващия програмен период за екопроекти в сферата биоразнообразие. С дофинансирането от държавния бюджет сумата набъбва над 1 милиард лева. Тези пари ще бъдат разпределени между 5-6 екоорганизации. Същите, които вече прибраха над 300 млн. лева с кухи проекти от изтичащия програмен период”, посочват от комитета.

„Какво реално направихте с тези пари, господа “Зелени”, освен че станахте милионери в зелено? Спасихте ли поне една птичка, увеличихте ли популацията на поне един застрашен от изчезване вид? Отговорът е “НЕ”! Имитирате обществено полезна дейност, от която полза имате единствено вие. Огромна финансова полза! В замяна броите делфини и чучулиги и измисляте несъществуващи дюни. Прибирате милиони евро на фона на гладуващия български народ. Създадохте непознат в световната история висш клир – този на зелените милионери, кликата на екомафията. Готови сте да изтръгнете и последния залък на едва оцеляващите хора, за да докопате пачките с милиони евро. Готови сте да заложите смъртоносен капан на последната шепа бизнесмени, за да умножите нулите в банковите си сметки. Готови сте да прогоните и последния инвеститор, който се опитва да разкрие работни места и да реанимира умиращата ни икономика”, допълват от гражданския комитет.

От там подчертават, че сме свидетели на цинично експлоатиране на природата от хора, наричащи се природозащитници.

„Свидетели сме на невиждано мафиотизиране на зеления неправителствен сектор и на вулгарна манипулация на обществото. Свидетели сме на безпрецедентен “зелен” рекет не само срещу инвеститори. Свидетели сме на чудовищен рекет срещу държавата. Зеленият октопод очевидно е проникнал и в политиката и в държавата, щом може да извива ръцете на институциите и да диктува икономическата политика и дневния ред на обществото. Под диктата на т.нар. “Зелени” половината територия на България е блокирана от НАТУРА и на практика неизползваема. Призоваваме държавата и компетентните органи да сложат край на този гнусен терор, скрит зад природозащитен водевил. Настояваме Агенцията за финансово разузнаване към ДАНС да започне незабавно разследване откъде и как са натрупали несметни богатства така наречените “Зелени” милионери. Да бъдат извадени на светло официалните доходи на шефовете на екоорганизации и платените от тях данъци. А след това да отговорят откъде са неприлично разкошните им палати за милиони”, посочват в заключение от Гражданския комитет за борба с корупцията.