Иван Гешев: Служители на ОДБХ сключват договори с фирми за бързо хранене

geshev„Дейността на тази група, която е арестувана, е в 2 основни направления”, това каза в интервю за „Сутрешен блок” по БНТ зам.-главният прокурор Иван Гешев, във връзка с проведената вчера в Агенцията по безопасност на храните в Бургас акция на МВР и прокуратурата.

„Едното е по престъпна матрица, групи, които вземат пари, т. н. такса спокойствие. Това е едната дейност на тази група”, допълни той. По думите му, с данните, с които разполага прокуратурата до момента, неофициално служители на Агенцията по храните сключват договори с фирми за бързо хранене.

„Част от ръководството неофициално стои зад една фирма и това ръководство и част от служители на агенцията са мотивирали представители на дребния бизнес да сключват договори с тази фирма. Дейността й е да унищожава животински отпадъци, като фирмата реално не извършва подобна дейност”, посочи Гешев.

До момента са задържани 7 лица, включително директорът на областната дирекция по безопасност на храните, както и инспектори. На задържаните ще бъдат повдигнати обвинения, съобщи още зам.-главният прокурор Иван Гешев.