Ивет Лалова на полуфинал, а Николай Байряков ще участва в репешажите за бронз

Ивет Лалова записа фантастично бягане в сериите на 200 метра и спечели първата серия, класирайки се по място за полуфиналите в дисциплината на Олимпиадата в Рио.
Ивет Лалова стартира в 6-и коридор и стартира сред първите, като след завоя влезе на второ място. С фантастичен финален спринт българката пое водачеството пред Нелсън, а след това започна да се оглежда за съперничките си. Тя финишира с време с 22.61, след като взе на ходом финалните метри и с победата си се класира за полуфиналите на 200 метра. Ивет Лалова в полуфиналното бягане на 200 метра на Олимпийските игри в Рио де Жанейро ще е във втората серия на бягането, където има огромен шанс да се класира за последния старт.  Ивет ще е в удобния четвърти коридор, а за място на финала ще се бори с Мари-Жозе Та Лу (Кот д’Ивоар), Ела Нелсън (Австралия), Джема Нелсън (САЩ), Наталия Погребняк (Украйна), Джоди Уилямс (Великобритания), Анхела Тенорио (Еквадор) и Симой Хакет (Тринидад и Тобаго). За финала се класират първите две от трите полуфинални бягания, а двете след това с най-добри времена също ще са сред 8-те най-бързи. Полуфиналното бягане ще е на 17 август от 04:05 часа.

Българинът Николай Байряков ще участва в репешажите за бронза на олимпийския турнир по класическа борба в категория до 85 килограма.  Байряков претърпя поражение на четвъртфиналите от Жан Беленюк (Украйна) с технически туш след 1:10 точки, но в последствие световният и европейски шампион Беленюк се класира за финала.  Така българинът ще получи още един шанс да се бори за бронзовото отличие. В репешажите по-късно тази вечер Байряков ще стартира срещу Ахмед Мохамед Ибрахим Саад (Египет).