Има ранени на протеста срещу БФС, десетки са задържани

Мирното начало на протестните действия  в София бе опорочено от вандалски прояви. Напрежението около националния стадион “Васил Левски” тази вечер ескалира.

Събралите се да протестират срещу ръководството на БФС  обстрелваха полицаите. Те бяха замеряни от протестиращите с павета, колчета, паркинг елементи и пиротехника. В резултат на агресията има ранени полицаи. След сблъсъци между враждуващи агитки има пострадали десетки фенове, съобщават от МВР.

Жандармерията използва водометни машини, след като феновете започнаха да замерят екипите на полицията с бомбички и пиратки. Полицията успя да разбие участниците в протеста, като ги разби на по-малки групи и ги изтласка в различни посоки.

Феновете подпалиха микробус на полицията. Обстрелваха сградата на Турското посолство с камъни, пиратки и бомбички. Запалиха и казани за смет.

Десетки са задържани, десетки са и ранените полицаи при ескалацията на напрежението на протеста срещу БФС тази вечер. Задържани са лицата, подпалили полицейски бус, автомобил и кофи на ул. “Ген. Гурко”.