Искат оставката на председателя на парламента Димитър Главчев

ПГ на „БСП за България” иска оставката на Димитър Главчев като председател на парламента и обяви, че цялата им група напускат днешното заседание. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев, след като председателят на Народното събрание отстрани от пленарното заседание Корнелия Нинова и депутата Антон Кутев.

„Днес е лош ден за българската парламентарна демокрация. Беше направен безпрецедентен, пореден опит от председателя на НС да се налага цензура, да се ограничава възможността българската опозиция да говори, народните представители от БСП да поставят въпроси. В знак на протест напускаме днешното заседание. ПГ на БСП започва подписка и процедура по искане оставката на председателя на НС г-н Главчев. Настояваме да бъдат отменени и наказанията, които той наложи днес на Корнелия Нинова и Кутев. Българската опозиция и нейният глас няма да бъдат запушени. Ще продължим да отстояваме свободата и демокрацията на страната”, заяви още Жельо Бойчев.

“Димитър Главчев не може да остане председател на НС, защото видимо не си сдържа нервите. Не разбрах защо ме отстраниха, най-вероятно защото поисках оставката на председателя на НС”. Това каза пред журналисти в Народното събрание депутатът от БСП Антон Кутев. „Не беше необходимо това днес. Не можеш да вземеш думата на председател на ПГ, която чете декларация, защото нещо ти се е сторило”, заяви Антон Кутев. „В това, което говори Корнелия Нинова нямаше никакво основание за това тя да бъде спряна”, обясни депутатът.

„Председателят на НС е най-високата длъжност в държавата и не може да се заема от човек, който не може да си сдържа нервите и практически не дава равнопоставеност на политическите сили”, посочи Антон Кутев. „Мен не ме е избрал Главчев, а избирателите на БСП. Отстрани ме за 2 или 3 заседания, което е некоректно и неправилно”, коментира той.

„Не съм го обидил. Това, което направих е, че станах и казах достатъчно ясно, че трябва да си подаде оставката. Искам да имаме нормално работещ парламент, а с председател като Главчев приличаме на украински”, каза още депутатът от БСП.

1 коментар

  1. Аз пък искам оставкана на "Професор" Христов!
    Не, искам оставката на Парламента, още утре на петъчния контрол!
    Искам оставка да си подаде, и Министерски съвет!
    А, също и Конституционния съд, защото той защитава престъпниците, а не Конституцията, която казва, че Народа е суверена, а не неговото Управление! Искам лустрация, и всички шибаняци управляващи, и до момента, да си отидат доброволно в пенсия! Пенсия, която няма да им бъде "раздадена с куфарчета" на "мои, и свои", няма да им бъде "стопена" от бъдеща инфлация, но и няма да припарите, Вие и родът Ви до девето коляно в основите на Управлението на Държавата! Разбирате ли какво ще Ви се случи, доброволно, или не! Кое си избирате, изроди?
    И ще помолля, да не ме "редактирате"! Дори, и анонимен, нося отговорност за думите си, за разлика от горноизброените предатели на България.