КНДР: Войната е въпрос на време

“Въпросът сега не е дали, а кога на полуострова ще избухне война”, заради “нарастващата заплаха от САЩ”, заяви севернокорейското външно министерство, цитирано от китайската агенция Синхуа.

Лидерът на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен Ун нареди на военните да увеличат производството на артилерийски оръдия и снаряди, допълва ДПА. В репортаж, излъчен от държавната Корейска централна телевизия, Ким казал пред работници от военни заводи на 17 март, че техните врагове се готвят за война и изтъква необходимостта от повече “надеждна” артилерия. “След като избухне войната, ние трябва да унищожим ключовитевоенни обекти и правителствени институции на противника с бърз и внезапен удар”, заявил Ким. “Ние трябва напълно да гарантираме качеството на нашите артилерийски оръдия и снаряди, за да нанесем бърз изпреварващ удар по нашите врагове”, добави севернокорейският лидер.

Пхенян предупреди чуждите посолство вчера, че няма да може да гарантира тяхната сигурност в случай на конфликт и ги помоли да обмислят евакуиране на служителите си./КРОСС/