Консулът на Украйна се увери, че децата са добре

Снощи генералният консул на Украйна във Варна Ирина Дмитренко пристигна в  МБАЛ-Бургас, за да се увери на място какво е здравословното състояние на седемте деца, хоспитализирани с леки изгаряния по ходилата. След разговора си с началника на  Второ отделение по обща хирургия, д-р Васил Керанов и със самите деца,  консул Дмитренко се увери, че за тях са положени всички необходими грижи, чувстват се добре  и вероятно днес или утре ще бъдат изписани.

Момичетата са от танцов състав от Украйна. Те пострадаха на 17 юни по време на детски фестивал в Несебър,  докато танцували на гореща сцена.  Малко след  изпълнението общо 22 деца бяха докарани в Бургаската болница  с лека степен на изгаряне  и мехури по краката. Лекарите веднага обработиха раните им и ги превързаха, като оставиха за наблюдение само  тези в по-сериозно състояние.

„Най-важно  е родителите на децата да са спокойни”, каза консулът на излизане от отделението, където са настанени момичетата. Тя разговоря с ръководителката им и  с всяко едно от тях, пита ги как се чувстват и се свърза с част от родителите им по телефона.

Д-р Керанов  представи в детайли какво лечение е предприето и увери, че  за здравето на малките танцьорки  няма опасност.