Костов посочи Радан Кънев за свой наследник

Националното ръководство и водачите на листи от ДСБ се събрахме след изборите и с много голямо мнозинство номинирахме Радан Кънев за председател на ДСБ. Сега от името на всички предлагам на Националното събрание да го избере за водач на нашата партия, заяви Иван Костов.
По думите му Кънев има качества, които обещават да се превърне в лидер, предаде КРОСС.

Ние му даваме своето доверие. Ще го подкрепяме с опита и уменията, които имаме. Ще му помагаме тогава, когато поиска съвет и помощ и няма да се намесваме в делата му, без негово желание и инициатива. ДСБ ще има истинско, а не поставено ръководство, каза Костов.

Какви са политическите възможности на протестите – те свалиха Борисов, могат да свалят и Станишев. Утре уличните протести могат да върнат Борисов на власт и после да го махнат отново, заяви Иван Костов в доклада си на 11 Национално събрание на ДСБ, цитира думите на Костов frognews.bg.

Какво не могат уличните протести? Не могат да произведат политическо решение на нито един проблем на гражданите. Всяко очакване и натоварване на улицата да вземе политически и управленски решения, я обрича на провал. Протестиращите са граждани, не политици. Промяната на изборния кодекс няма да попречи на днешните парламентаристи да управляват. След провала на Тройната коалиция, дойде и провалът на ГЕРБ. Те не успяха да се справят с въпросите за хляба. Със зрелището Борисов и Цветанов се справиха. Трябва да се спасява българското общество, а не Бойко Борисов от убийство в ареста, каза още Костов.
Освен, че трябва да се обърне внимание на вътрешната политика на ДСБ, трябва да се ориентираме към напрегната обстановка в страната, каза Костов в доклада си.
„След последните избори за първи път в новата ни история повече от половината български граждани останаха непредставени в парламента – активните, образованите, работодателите. Те искат да бъдат чути, не позволяват да ги лъжат. Арогантните назначения на Станишев и Доган и скандалите на Сидеров и Борисов сринаха доверието. Отсъства публичен диалог. Има разминаване между интересите и очакванията на гражданите и користните интереси на управляващите. Този драматичен конфликт пълни улиците няколко дни. Нито една от четирите парламентарно представени партии не може да покаже решение на кризата.

Демокрацията е признаване на различията, диалог и вземане на решения. Всички партии представляват чужди за гражданите интереси. Политиците не могат да се държат почтено и не могат да управляват по демократичен начин, каза Костов.