Костов: Препоръчвам на следващия премиер да е хладнокръвен

Първата задача на служебното правителство е да овладее кризата. Ще има всякакви забележки и недоволни, това е сигурно. Вчера чух протестираща да упреква премиера, че иска да чуе и мълчаливото многомилионно общество, а не само гласът на протестиращите. А това е държавническо и правилно.

ivan_kostovТова каза Иван Костов, лидер на ДСБ в сутрешния блок на Нова телевизия, цитиран от frognews.bg.
Съгласен съм с икономиста Емил Хърсев, че има много излишни харчове, но служебното правителство трудно ще ги намери и ще ги насочи в правилната посока в такъв кратък срок.

Фискалният резерв е фонд, в който се събират излишъци във време на възход. След 10 години политически възход от 1998 година настъпи икономическа криза. Така че този фонд се източва не заради г-н Борисов, а заради настъпилата криза, коментира Иван Костов.

Бих превърнал мои спестявания сега от евро в лева, защото лихвите в български пари са по-високи, каза Костов.

Аз не разбирам защо земеделците не можаха да изчакат 2 месеца, за да получат парите си и беше нужно да се загребе по-ниско от допустимото във фискалния резерв, недоумява Костов. Не е ли абсурд министър председателят да си подаде оставката, по време когато трябва да защити фискалния резерв? Фискалният резерв иска постоянна грижа.

Бих препоръчал на следващия премиер да бъде хладнокръвен, завърши Костов.