Кубрат Пулев: Остана ли нещо честно в бокса?

„Остана ли нещо честно в бокса? Само това питам и отговор не искам”. Лаконичният коментар на Кубрат Пулев се появи в руските медии, които следят под лупа развръзката на отложения за неопределено време мач.

Мобилният телефон на българина остана изключен до снощи. Мълчание вчера предпочетоха да запазят и мениджърите му от отбора на Зауерланд, които ден по-рано реагираха гневно на отмяната на срещата.

Това, което най-вероятно ще се случи, е, че в близките дни Пулев ще получи разрешение от своя клуб и агенцията си да се прибере за кратко до родината, за да изпусне парата и за да пробва да се успокои. Със сигурност поне в следващия месец той няма да продължи да се подготвя в същия зверски ритъм и спартански режим, както бе през последните три месеца в Берлин.

В същото време Владимир Кличко заяви: „Не е вярно, че бягам.” “Отлагам мача, не го отказвам. Случвало ми се е и друг път в кариерата да се контузя преди важна среща. За момента обаче това е най-доброто решение, което мога да взема лично за себе си”, коментира Кличко в Туитър, цитира Кросс.. „Не заслужавам нападките, с които съм засипван от вторник насам. Ще отговоря подобаващо. Като се завърна още по-силен”, допълни той.