Мая Манолова: Зад недоволството има сценарий и режисура

Искането за предсрочни парламентарни избори няма достатъчно гражданска подкрепа, заяви в студиото на “Добро утро, България!” по ТВ7 зам.-председателят на 42-то Народно събрание Мая Манолова. По думите й протестът не предлага алтернатива на правителството, цитира Агенция Кросс.

Хората имат право да бъдат недоволни и да искат по-добро управление, но това, на което сме свидетели през последните дни, говори за сценарий и режисура на протестите. Така Манолова коментира блокадата на НС, докато парламентарните комисии разглеждаха актуализацията на бюджета. Тя даде пример и с агресивното поведение на част от протестиращите срещу нея при опита й да разговаря с хората пред парламента. Тогава беше принудена да слезе от таксито, за да предотврати евентуални щети по автомобила. Манолова заяви, че две от протестиращите жени са били служители на PR-агенция, обслужвала Росен Плевнелиев по време на президентската кампания през 2011 г.

Според зам-председателя на НС сред протестиращите има хора с потенциал, но те се оставят да бъдат режисирани от политиците, на които изборният резултат не се хареса. ГЕРБ играят собствена игра, убедена е Мая Манолова. Борисов спря да иска предсрочни избори, защото резултатът в момента няма да е в негова полза. Промяна в изборния кодекс също няма да доведе до генерално различен изборен вот, заяви още депутатката от Коалиция за България и подчерта, че това не е закон, който може да се пренапише за няколко седмици.