МБАЛ-Бургас осигурява допълнителни легла заради грипа

МБАЛ-Бургас отменя плановите операции и свижданията в лечебното заведение, заради обявената по-рано днес грипна епидемия в областта. Поради очакванията броят на приетите пациенти с усложнения от вирусното заболяване да продължи да се увеличава, вече са осигурени и допълнителни легла.

Болницата е подготвена да реагира и разполага с противогрипното лекарство „Тамифлу”, като скоро допълнителни количества от него ще бъдат отпуснати от Министерството на здравеопазването. Това съобщи изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас д-р Георги Матев, който днес участва в заседанието на Регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания. С цел снижаване на заболеваемостта, от МБАЛ-Бургас предоставиха 1 000 медицински маски на служителите в администрациите на Община Бургас, НАП и Областна управа.

Тази година тържеството за Деня на родилната помощ – Бабинден няма да се състои, заради забраната за организиране на събития от масов характер.

Във връзка с обявената грипна епидемия в гр. Бургас, на основание издадено предписание на РЗИ – Бургас с Изх.№12 ПЕК/19.01.2015г., се въвеждат следните мерки:

– За МБАЛ „Дева Мария“ Бургас

1. Преустановяване на плановите операции в МБАЛ „Дева Мария“

2. Преустановяване на свижданията и услугата „Карта за постоянен достъп“ .

3. Сведения за състоянието на пациентите се дават от дежурните лекари в часовете за свиждане.

– За МЦ „Дева Мария“ и МЦ „Света София“

1. Преустановяване на профилактични прегледи и консултации на бременни жени и деца

– За училище за родители „Биберон“ в КЦ „Морско казино“

1.Преустановяват се всички мероприятия и безплатни лекции за родители.

Горепосочените мерки важат до отмяна на грипната епидемия.