Международният ден на младежта изпълни площада пред Община Бургас

Международният ден на младежта изпълни площада пред Община Бургас с десетки граждани и гости на града. Лошото време не спря младежите да осъществят събитието. Поводът беше празника на младите – 12 август, с организатор на събитието Национално сдружение “МЛАДЕЖКИ ГЛАС”. Под мотото Следвай ритъма 2016 – Let’s dance Burgas младежите организираха за четвърта поредна година танцовият спектакъл.
Събитието беше официално открито от заместник-кмета на Община Бургас д-р Лорис Мануелян, който поздрави младежите.

“Отбелязахме най-важния ден за бъдещето на всяко едно общество – празника на младите! Щастлив съм, че Организацията ни е най-мащабна в цялата страна и се ползва с толкова огромно доверие. Младите хора заслужават да бъдат основен двигател на съвременна България” каза Тодор Йосифов – национален председател на Сдружение “Младежки Глас” България.

Бургас беше обгърнат от песни и танци, в ритъма на латино и зумба елементи. Младежи, деца и родители се включиха във флашмоба, където показаха завидни умения във ритъма на музиката.
Специално за събитието пристигнаха инструктори от Германия, Украйна и Италия.

„Изключително доволна съм, че през годините бях част от организацията на невероятното събитие на младите хора в Бургас. Чрез танца, ние младежите изразяваме себе си и показваме на околните непобедимия и борбен дух, който имаме” каза Мариета Господинова, главен организатор, автор на идеята и активен член на НС „Младежки Глас”.