Министерство на земеделието дава 50 000 лв. за поддръжка на страница в социалните мрежи

Земеделското министерство търси кой да поддържа интернет страница на Прогамата за развитие на селските райони (ПРСР) в социалните мрежи фейсбук и туитър. Крайният срок за подаване на офертите изтича на 18 февруари 2013 г., става ясно от сайта на Агенцията за обществени поръчки (АОП), съобщава КРОСС.

За да направят страницата в мрежите преди година аграрното ведомството сключва договор за 50 000 лв. с „Кей ем ком” ООД, въпреки че създаването на профил във въпросните социални мрежи е абсолютно безплатно. БТВ съобщава, че зад фирмата стоят бивши пиарки на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) – 25-годишната Кристина Спасова и с година по-малката от нея Лора Димитрова. Проверка в Търговския регистър показала, че фирмата е учредена на 26.09.2011г., т.е. само 3 месеца преди да се подпише договора.

Страницата на програмата във фейсбук в момента има над 2000 харесвания. Малко след като станаха ясни имената на бившите ПР-ки, прокуратурата се самосезира, а случаят стигна и до ОЛАФ. С новата поръчка от аграрното министерство посочват, че трябва да се подобри създадените вече страници на ПРСР в социалните мрежи. Ще търсят икономически най-изгодната оферта. Услугата включва и ежедневното им поддържане и обновяване в рамките на една година.

От земеделското ведомство уточняват, че участникът следва да е изпълнил поне един такъв договор за последните 3 години назад, считано от датата на подаване на офертата. Тя пък трябва да съдържа и доказателства за икономическото и финансово състояние на участника – заверен отчет за приходи и разходи за последните три финансови години в зависимост от датата на учредяване на участника. От кандидатите се изисква и общ оборот, не по-малък от 150 000 лв. в последните 3 финансови години.