„М-БУС” пуска директния автобус до Свищов от 1 октомври

Директният автобус от Бургас до Свищов тръгва на 1 октомври, съобщи Румен Христов – управител на транспортна фирма „М-Бус”. Както всяка година линията ще се изпълнява до 31 май, като тръгването от Бургас е в 15:00 часа, a връщането от Свищов в 06:05 часа.

„Директната линия е важна за студентите, които скоро започват учебната година в Стопанска академия „Д.А.Ценов” . Тя е улеснение не само за бургазлии, но и за жителите на съседните общини – Айтос и Карнобат, защото маршрутът преминава и от там, давайки им възможност за пряка връзка със Свищов и един допълнителен курс до Велико Търново”, допълни Христов. Билети могат да бъдат закупени както от автогарите на потегляне, така и от още едно място в центъра на Свищов, което “M-Бус” ще обяви скоро на уебсайта си.

По всички линии на превозвача отстъпката за студенти е 10%. При закупуване на двупосочен билет, който ще се използва в рамките на 24 часа тя е 15%, а при отворен двупосочен билет в рамките на седмица – 10%. Отстъпките не могат да се комбинират.

С включването на Свищов в зимното разписание, курсовете до Велико Търново се увеличават с още един. Така освен в 07:30 часа сутринта бургазлии ще могат да пътуват до старопрестолната столица и следобед в 15:00 часа. И обратно – връщането от Велико Търново в Бургас ще е възможно в 08:30 часа и 14:30 часа.

Фирмата напомня на клиентите си, че от 15 септември е започнала изпълнение на зимното разписание до Слънчев бряг, но заради туристическия сезон, който още не е приключил и работещите в курорта, са запазени някои от късните курсове.

„Все още запазваме курса в 22:30 ч. от Слънчев бряг, за да е удобно прибирането на редовно пътуващите с абонаментни карти, които работят в курорта”, каза Румен Христов.