Над Черноморието облачно с валежи от дъжд

dyjd1Днес ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд, сочи прогнозата на НИМХ. Жълт код за значителни валежи от дъжд е в сила за 6 области у нас. Това са София, Перник, Кюстендил, Видин, Враца и Монтана. В Стара планина и по проходите валежът ще е смесен – от дъжд и сняг. Ще има и поледици.

В западните райони има условия за значителни количества. В крайните южни планински части ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад и там е възможно да прегърми. В останалата част от страната вятърът ще е предимно слаб от североизток и с него ще прониква по-студен въздух. В северозападните райони дъждът ще се примесва със сняг, а в Западния Предбалкан ще образува и тънка снежна покривка. Максималните температури ще са от 2-3 градуса в северозападните до 14-15 градуса в крайните южни райони.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 9-10 градуса в северните до 14-15 градуса в южните райони. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.