На 10-ти септември спира аналоговия телевизионен сигнал

Очакваната крайна дата за спиране на аналоговия телевизионен сигнал у нас е 10-ти септември, съобщи ресорният министър Данаил Папазов. Кабинетът одобри решение, с което дава възможност на Комисията за регулиране на съобщенията да удължи срока за разпространение на аналоговия сигнал, предаде КРОСС.

 „Не отлагаме цифровизацията, тя върви”, каза транспортният министър Данаил Папазов. Непрекъснато има съобщения във връзка с получаването на лош сигнал на моменти, като това е във връзка с нови устройства, които се слагат по ретланслаторите. С решението днес дадохме възможност на КРС да удължи възможността за излъчване на аналогов сигнал, защото искаме той да се излъчва до получаване и на последния нуждаещ се от декодер. От понеделник започва раздаването на ваучери и декодери по втория лот, каза министърът.

Той изрази надежда, че до първата седмица на септември всички ще са получили декодерите и най-късно до 10 септември процедурата ще завърши. Министърът обаче напомни, че обикновено всички чакат последния момент.