Нови взривове в Иганово

Нови взривове в складовете в Иганово.

Първият сигнал е подаден в 7.23 часа днес.

Информацията беше потвърдена от МВР.

По първоначална информация няма жертви. Екипи на полиция, пожарни и линейки са изпратени към мястото на инцидента. Разследващите проверяват какво е довело до повторните взривове в района.

На 21 март мощни експлозии разтърсиха складове за боеприпаси на производствената площадка на ВМЗ Сопот в село Иганово. Взривовете са избухнаха пред цех за снаряди към 19.40 ч., който се намира на около 2 км от населеното място. При инцидента нямаше загинали и пострадали.

В складовете се съхраняват всякакви видове боеприпаси и готова военна продукция.

Такава втора случайност за такова кратко време е силно съмнителна и контролните органи трябва да проверят случая, бе краткия коментар на Любен Петров, зам.-министър на икономиката, пред Нова телевизия.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски също допусна, че палежът може да е умишлен, защото се е случил в деня, в който заводът е трябвало да започне работа. “Запалена е продукция, изнесена след първите взривове”, разясни той пред bTV.

Движението по подбалканския път София – Бургас е отцепено в района на сопотския квартал “Анево”. Евакуират хората от ромската махала, която се намира най-близо до складовете./КРОСС/