Нови заместник-министри на отбраната

georgi-panaiotovСлужебният министър на отбраната Георги Панайотов  встъпи в длъжност днес. Във времена на „тектонични геополитически размествания“ България трябва да има силна армия, подчерта служебният министър на отбраната Георги Панайотов при предаването на властта във Министерството на отбраната, цитира БНР.

„В момента се провеждат учения, предстоят и нови, многонационални по линия на НАТО. Трябва да подготвим също така изтеглянето на българския контингент от Афганистан“.

Припомняме, че Георги Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие.Завършил е със златен медал Немска езикова гимназия в гр. Бургас. Магистър по политология от МГИМО, Москва. Дипломат от кариерата с 25-годишен професионален опит в областта на политиката за сигурност, на многостранна, двустранна и регионална дипломация, права на човека и развитие.

Бил е постоянен представител на България към ООН в Ню Йорк, заместник-ръководител на посолствата на България в САЩ и в Афганистан, дипломат в политическа служба в посолството в Албания, началник на отдел НАТО в дирекция “Политика за сигурност” на МВнР, посланик за специални поръчения по сигурността в Черно море, референт за регионално сътрудничество и за Албания в дирекция “Югоизточна Европа”.

Служебният министър на отбраната Георги Панайотов ще смени заместник-министрите.

В новия екип влиза като заместник-министър Пламен Йорданов. През 2004-та е назначен в Съвместното оперативно командване. До тази година заема експертни и ръководни длъжности в областта на командването и управлението на съвместните операции.

Другият зам.-министър е Александър Петков. Той е бил финансов мениджър в “НУРТС България” и експерт по корпоративни  финанси в “Български енергиен холдинг”.