Обжалват конкурса за концесия на централния плаж в Поморие

Обжалват конкурса за концесия на три плажа в Бургаско, единият е „Поморие-централен”. „Интересът на държавата е плажовете да се стопанисват по най-добрия начин“, подчерта служебният министър  на туризма Стела Балтова „Имаме 49 плажа, в които действа концесия, предстои да бъдат подписани 5 нови концесионни договора със срок на подписване 28 февруари“, а по три има подадени жалби. Това са плажовете “Поморие-централен”, “Бургас-север” и “Къмпинг „Нестинарка“”.

“Важно  е нормалното протичане на предстоящия летен сезон”, подчерта министърът на първата си пресконференция.  „Политиката, която ще продължа и вече я съобщих на бизнеса, е националната програма за туристически маркетинг да бъде изготвена до края на месец май“, коментира служебният министър на туризма. Според Стела Балтова внедряването на дигиталните технологии във всички нива в туристическия сектор, като се започне от работата в туристически посетителски центрове ще бъде изключителен приоритет. „Когато дойдох установих недостатъчен административен капацитет на институцията“, коментира тя и обясни, че ще бъдат обявени конкурси за назначаване на експерти по законоустановения ред. „Смятам да настоявам специалностите в сектор „Туризъм“ да станат много приоритетни“, каза още Стела Балтова. Служебният министър обясни, че е възложила на вътрешния одит и на инспектората проверки на обществени поръчки, които са започнати и спрени.

1 коментар

  1. Интересът на Държавата в случая е интереса на Черноморските Общини!
    Закрийте Министерство на Туризма! Държавата не помага с този метод на управление за добро стопанисване! Само разхожда Народни пари, като създава безброй неефективни дирекции, създава ТД, на които продава Дарени земи, провежда корупционни концесии, от които впоследствие (чадъра и шезлонга, на цената на нощувка в частна квартира)?! Инфраструктурата е под всякаква критика, същото и с Обществения транспорт!
    Кметове, съберете се и тропнете по масата!