Овладяна е ситуацията в Килифарево, Дебелец и Велико Търново

В селищата Килифарево, Дебелец и във Велико Търново ситуацията след поройните дъждове и наводнения вече е овладяна. Няма бедстващи хора, продължават отводнителните действия в засегнатите жилищни и обществени сгради. Навсякъде е възстановено електрозахранването, предава БНР.

Спада нивото на водата след поройните дъждове във Велико Търново. Кметът на града Даниел Панов, подчерта, че няма опасност реката в града да прелее.

“Реката е с пет метра надолу от критичната точка, която беше през нощта. Районите, които са откъснати, това са селата Габровци, Шодековци. Имаме четири моста, които са за частичен ремонт, два моста за основен ремонт. След това бедствие реката във Велико Търново преля и съм доволен, че нямаше напрежение и всичко протече нормално. Стотици къщи са наводнени в цялата община. Бяха осигурени места за евакуация в училище “Емилиян Станев”. Отворен е вече южният пътен възел, който беше залят. Остават четири моста, които са затлачени от дървесен материал, който е преминал по реката. В момента работят екипи там. Обстановката е нормална, тъй като нивото на реката вече е под критичното и дъждът спря”, заяви той./КРОСС/