Оранжев код за бурен вятър и валежи от дъжд и сняг в Бургаска област

Червен код за валежи от сняг и бурен вятър е обявен за днес в 4 области от Североизточна България – Разград, Шумен, Силистра и Добрич, съобщиха от НИМХ.

Оранжев код за бурен вятър и валежи от дъжд и сняг важи в 7 области от Северна и Източна България – Русе, Велико Търново, Търговище, Варна, Бургас, Ямбол и Сливен.

Жълт код за силен и бурен вятър се очаква в част от Северна и Западна България.

Минималните температури днес ще бъдат между минус 3° и 2°, в София около минус 2°, а максималните – от 0° до 5°, в София около минус 1°. До обяд в много райони все още ще има валежи, на много места значителни, вече в по-голямата част от страната от сняг.

След обяд от запад на изток валежите постепенно ще спират, а облачността ще намалява, най-късно в Североизточна България, където през деня ще има виелици и ще се образуват преспи. Вятърът от север-северозапад ще продължи да се усилва, в Североизточна България до бурен.

По Черноморието ще духа силен, по северното крайбрежие бурен северозападен вятър, който след обяд ще започне да отслабва. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, ще има виелици и навявания. След обяд валежите постепенно ще спират. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.